Indien je voor jouw onderneming op zoek bent naar een heftruck om aan te schaffen is het altijd interessant om even goed te kijken naar de verschillende exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. Voor een nieuwe heftruck kopen geldt namelijk in de praktijk dat er een keuze dient te worden gemaakt uit een behoorlijk indrukwekkend aanbod. In het verleden was het uiteraard zo dat er voornamelijk werd gekozen voor een standaard heftruck die werkt op brandstof, maar tegenwoordig is dat wel even anders. Steeds vaker kiezen bedrijven er dan ook voor om een exemplaar werkend op elektriciteit aan te schaffen. Hoe dan ook, voor het aankopen van een nieuwe heftruck moet je altijd rekening houden met de onderstaande informatie. 

Wanneer is een nieuwe heftruck kopen interessant?

De keuze maken om over te gaan tot een nieuwe heftruck kopen is er één die in de praktijk in meerdere situaties erg interessant kan zijn. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat veel bedrijven nog steeds gebruikmaken van verouderde systemen die tegenwoordig eigenlijk niet langer als honderd procent veilig kunnen worden bestempeld. Daarnaast spreekt het voor zich dat heel wat ondernemingen tegenwoordig ook de kaart van de duurzaamheid trekken. Dit heeft als gevolg dat er steeds vaker de keuze wordt gemaakt om over te gaan tot het vervangen van brandstofexemplaren door elektrische heftrucks. 

Met welke zaken dien je zeker rekening te houden?

Er zijn bij een heftruck kopen altijd een aantal verschillende zaken van toepassing waar je beslist de nodige aandacht aan zal willen besteden. De ene heftruck is dan ook zeker de andere niet. De voornaamste aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden zijn de volgende:

  • Let goed op de last en vooral de zwaarte waarover ze beschikt;
  • Besteed altijd de nodige aandacht aan het zwaartepunt van de last;
  • Let goed op de vereiste breedte van het vorkenbord; 
  • Kijk goed naar het type pallets waar gebruik van wordt gemaakt;
  • Op welke hoogte dienen de pallets te worden aangebracht? 

Wil je graag met absolute zekerheid over kunnen gaan tot het aanschaffen van de beste heftruck voor jouw onderneming? Hou dan zeker rekening met de bovenstaande tips. 

Hoe interessant is een elektrische heftruck kopen?

Wil je graag een nieuwe heftruck kopen om gebruik van te gaan maken binnen jouw onderneming? Dan zal het in de praktijk meteen duidelijk worden dat je daarbij vandaag de dag een keuze dient te gaan maken tussen enerzijds een brandstofexemplaar en anderzijds een exemplaar dat zich kenmerkt door een elektrische aandrijving. De keuze voor een elektrische heftruck kopen is er één die vandaag de dag al vrij snel kan worden gemaakt. Er dient evenwel rekening mee te worden gehouden dat deze keuze een extra investering kan vereisen. 

Veel bedrijven staan er niet bij stil, maar samen met één van de elektrische heftrucks op de markt dienen ze uiteraard ook te gaan investeren in bepaalde laadvoorzieningen. Deze zijn vereist om je elektrische heftruck altijd van de broodnodige hoeveelheid energie te kunnen voorzien. Hoe dan ook, de keuze voor één van de elektrische heftrucks op de markt is er wel één die vandaag de dag als het meest toekomstgericht kan worden bestempeld. Je kan hiervoor terecht bij Wiersma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *