Heb jij moeite met het kiezen van een vloer voor in je nieuwe woning? Dat valt te begrijpen. Het is namelijk niet niks. En welke vloer wil je op de bovenverdieping? En wil je een andere vloer in de badkamer en het toilet dan in de woonkamer? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. En zelfs als je deze vragen hebt beantwoord hoeft dat nog niet te betekenen dat je er bent. In dit artikel geven we tips die jou helpen bij het kiezen van een vloer.

Welke type vloer vind je mooi?

Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op type vloeren. Kies je voor een houten vloer (parket of massief hout), een betonvloer, PVC-vloer of ga je voor (keramische) tegels? Vind je bijvoorbeeld een houten vloer erg mooi, maar wil je liever niet hout als materiaal? Dan kun je tegenwoordig ook houtlook tegels of een PVC-vloer met houtlook krijgen. De mogelijkheden zijn onbeperkt. 

Welke vloer voor welk doeleinde?

In de praktijk zie je zelden dezelfde vloer door de gehele woning. Vaak wordt voor de bijkeuken een aparte vloer gekozen, evenals voor de keuken, woonkamer, badkamer en toilet en bovenverdieping. Voor de bovenverdieping wordt vaak stof gekozen, simpelweg omdat dit lekker loopt op blote voeten. Echter zie je ook steeds meer andere type vloeren op de bovenverdieping. Op het toilet of in de badkamer zie je vaak speciale badkamertegels, deze tegels zijn zeer goed bestand tegen vocht en hebben bovendien een passend ontwerp voor deze ruimtes.

Wat is je budget?

Lang niet onbelangrijk is je budget. Op basis van je budget zul je moeten vaststellen wat haalbaar is en wat niet. De prijs hoeft niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van de vloer. Laat je hierdoor altijd door de medewerker van het bedrijf waar je de vloer wilt aanschaffen informeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *