Het vinden van een geschikt huis kan een lastige taak zijn. Of je nou jong bent of al wat ouder, er zullen altijd wel een paar dingen zijn die je moet veranderen aan een huis om het helemaal geschikt te maken voor jou en je gezin. Daarnaast is een geschikt huis vinden in de markt van tegenwoordig nog lastiger. Door de vergrijzing is de vraag naar geschikte huizen voor senioren enorm gestegen. Bij deze seniorenhuizen is de toegankelijkheid erg belangrijk. Wanneer jouw huis te koop staat, kun je deze gemakkelijk geschikt maken voor verschillende leeftijden. 

De woningmarkt 

In Nederland is er veel vraag naar huizen in verschillende leeftijdscategorieën, dit merk je ook wanneer je een huis wilt kopen in Roosendaal bij Van der Eijken makelaardij. Door de woningmarkt op dit moment is het voor starters en 50+’ers lastig om een geschikt huis te vinden. Er worden voornamelijk huizen gebouwd voor starters die niet geschikt zijn voor ouderen. Dit maakt het voor de senioren erg lastig om een huis te vinden waar zij zonder ongemakken kunnen wonen. 

Een woning toegankelijker maken

Een van de ongemakken waar senioren mee te maken kunnen hebben, is de toegankelijkheid van een woning. Veel nieuwbouwhuizen zijn hoog en hebben veel drempels en opstappen. Dit is helemaal niet handig voor mensen met een rollator of rolstoel. Er zijn gelukkig wel oplossingen om de toegankelijkheid beter te maken. Hierdoor kan je bijna elk huis geschikter maken voor ouderen. 

De oplossingen

Je huis toegankelijker maken voor ouderen die hulpbehoevend zijn, hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Net werd er al gesproken over rollatoren en rolstoelen. Echter is het niet te doen om hiermee over alle opstappen en drempels in het huis te moeten. Een drempelhulp is een schuine drempel die ervoor zorgt dat je gemakkelijk over de drempel kan lopen en rollen. Het is eigenlijk hetzelfde als een rolstoelpad bij een trap. Je hoeft hierdoor niet te tillen en je rolt gemakkelijk over de drempel heen. Dit is natuurlijk één voorbeeld, maar denk na over waar de behoefte ligt en kijk dan of je deze behoefte kunt vervullen met kleine aanpassingen. Zo kun je de vraagprijs misschien wat verhogen, omdat je voldoet aan meerdere eisen van de koper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *